Isak Velsigner Jakob – Ønsket

I 1. Mosebog kan man læse historien om Isak og hans 2 sønner Jakob og Esau

Isak var blevet gammel og hans syn sløvet, så han ikke kunde se mere. Han vidste at timeglasset snart ville løbe ud. Han kaldte derfor på sin ældste søn Esau og bad ham tage ud på steppen og skyde noget vildt og tilberede hans livret. Bagefter vil Isak så velsigne ham. Dette ville indebære at Esau skulle overtage al Isaks ejendom.

Rebekka, som var Isak og Jakobs mor havde overhørt samtalen mellem Isak og Esau. Da hun hellere så at Jakob fik velsignelsen, bad hun ham hente et par gedekid, så hun kunne lave Isaks livret af dem.  Den skulle Jakob så bringe til sin far, så han kan blive velsignet bagefter.

Derpå tog Rebekka sin ældste søn Esaus festklæder frem, og gav sin yngste søn Jakob dem på. Skindene fra gedekiddene lagde hun om hans arme og hans glatte hals. Esau var nemlig stærkt behåret, mens Jakob havde glat hud.

Han gik ind til sin far og gav ham maden som Rebekka havde lavet. Isak var overrasket over at Esau var så hurtigt tilbage fra jagten og sagde ” Kom herhen, min søn, så jeg kan føle på dig, om du virkelig er min søn Esau eller ej”

Jakob gik hen til sin far Isak, som følte på ham og sagde: “Stemmen er Jakobs, men hænderne er Esaus;” Isak genkendte ikke Jakob, fordi hans hænder var lodne som hans bror Esaus. Og da Isak lugtede til hans klæder, velsignede han ham og sagde:

      ”Se, lugten af min søn er som lugten af en mark, Herren har velsignet.”

NB: Læg mærke til hvor vigtigt følesansen er her. Lugtesansen kommer på en 2. plads.

Da Isak var færdig med velsignelsen, og Jakob netop havde forladt sin far, kom hans bror Esau hjem fra jagten.

 skvlsgnr

 

Isak velsigner Jakob

 

Karaktererne i denne historie er abstrakte ideer som må fuldbyrdes i dig individuelt.

Isak er dig selv. Du kan ikke se dit ønskede mål, men du kan føle det.

Esau er dine omgivelser som må erkendes gennem fornuft og sanser.

Jakob repræsentere dit ønske om at være et andet sted. Dette kan du gøre ved at gøre det ønskede objekt så ægte at du kan føle det. Hvis du ønsker et piano må du visualisere det i rummet så det er så fast, at du kan føle dets tangenter med din mentale hånd. Ved at gøre det har du givet en subjektiv tilstand (Jakob) ret til at blive født.

Isak er blind. Det svarer til at man ikke kan se det ønskede objekt fra sin indre forestilling med de fysiske øjne. Til gengæld har man muligheden for at virkeliggøre sit ønske gennem følesansen. Man kan være så opslugt af den indre praksis at når man åbner øjnene og den objektive verden (Esau) vender tilbage, så opdager man at man har narret sig selv. Værelset som for en stund ikke var tilstede, benægter det faktum at du er smeltet sammen med dit ønskede objekt i din forestilling.

Men du som kender Loven om Tiltrækning kan sige til Esau ”Selv om Jakob gennem spidsfindigheder forrådte mig, så har jeg givet velsignelsen til ham og kan ikke trække den tilbage”.

”Jeg har gjort ham til hersker over dig, og alle hans brødre har jeg gjort til trælle for ham; korn og vin har jeg skænket ham” (Første Mosebog 27:37)

Læg mærke til at Esau først vendte tilbage i det øjeblik at Jakob var gået. Den objektive tistand kan ikke være der samtidigt med den subjektive tilstand i forestillingen.

Hvis du fortsætter med at give din opmærksomheds kraft til det som du har gjort ægte subjektivt, så vil din Jakob (ønsket) blive din Esau (objektiv realitet).

Verden er et spejl som for evigt reflekterer det som du er bevidst om at du er. Ved at kende den tilstand du gerne vil legemeligøre, så føl at du allerede er i den. Mist dig selv i denne følelse indtil din antagelse føles fast og virkelig. Eftersom du overfører din fornemmelse af virkeligheden til dit ønske så har skænket ønsket den objektive verdens velsignelse. 

Når ønsket er undfanget, er der ingen grund til at fortsætte med denne forestilling. Ønsket vil automatisk blive født ligesom et barn bliver født, eller et frø du sår i jorden. Hvert frø indeholder i sig selv al kraft og alle planer som er nødvendige for dens fulde udfoldelse i fremtiden.

I nat kan du igen træde ind i Isaks drama og velsigne din andens søn Jakob. Så kan du bringe det til din bevidsthed som du tidligere kun har drømt om – Bemærk at dine nuværende omgivelser forsvinder. Omstændighederne i dit liv vil ændre sig for at give plads til at det kan komme, som du har givet liv til.