Skabelsesberetningens Symbolik

 

 

Edens Have

Edens have symboliserer det menneskelige sind

I første Mosebog 2. kapitel vers 8 – 9 kan man læse at Gud plantede en have i Eden ude mod øst, og der satte han det menneske, han havde formet. Gud lod alle slags træer, der var dejlige at se på og gode at spise af, vokse frem af jorden, også livets træ midt i haven og træet til kundskab om godt og ondt.” 

Guds have er vores sind, der som enhver anden have har brug for pleje. Ukrudt vokser frem i haven som betingelser og omstændigheder i livet. Dine tanker vil altid projektere sig ud på rummets skærm. Iagttag din egen verden og se hvad du har tilladt at vokse frem i Guds have. Som havens gartner har du lov til at fjerne de ting du ikke bryder dig om gennem forestillingsevnens magi. Plej haven omhyggeligt så kun kærlige tanker gror der. Fjern den forkerte tænknings træer. Så de frø (ideer) som du gerne vil fremelske.

Adam : Symboliserer menneskets objektive eksistens. Mennesket som endnu sover – dvs. ikke er klar over hvordans bevidstheden er reflekteret i omgivelserne.

Eva : Eva som blev skabt udfra Adams ribben,  symboliserer naturen i din verden. Det er reflektionen i omgivelserne af din indre natur. 

Dyr: